Aquatropica Kortrijk

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2024

 1. 26 april
  Denken in functie van de vis?: Glenn Coulembier

  Volgens Glenn zijn er nog steeds veel te veel mensen die met volle overgave beginnen met een aquarium zonder de nodige basiskennis. De ene ziet het groots, de andere ziet het kleurrijk. Alle aquarianen in wording hebben op zich heel goede bedoelingen. Maar hoeveel mensen denken goed na over het volledige concept van aquariumhouden in functie van de vis?
  Het kan al fout lopen van bij het begin. Denk maar aan een impulsaankoop die op het einde van de rit dikwijls een dure rekening voor de aquariaan is en soms het snelle einde van een mooie hobby. Spijtig voor de liefhebber, maar vooral spijtig voor de vissen. Zij hadden er niet voor gekozen om bij deze liefhebber terecht te komen. Veel had immers vermeden kunnen worden door het LIO principe (Lezen, Informeren, Opzoeken) toe te passen.

  Dit is zowel voor de leek, de beginnende als gevorderde aquariaan een voordracht die de ene tot nadenken zal aanzetten, de andere misschien het schaamrood op de wangen laat komen.
  De lezing moet ons leren onze vissen in zo goed mogelijke omstandigheden te verzorgen, op een natuurlijke manier. Wij moeten zorgen dat we goed en verantwoordelijk bezig zijn met onze hobby want er zijn instanties die meekijken en uiteindelijk zullen bepalen of wij onze hobby kunnen verder zetten of niet!

 2. 31 mei
  Bezoek plantenkwekerij Horizon
 3. 28 juni: Bak- en vijverbezoek
  Meer info later
 4. 30 augustus
  De terugkeer van de goodeiden: Ronny Vannerom
 5. 27 september
  Nog te bepalen
 6. 25 oktober
  Reisverslag Sulawesi: Gerrit Plovie
 7. 29 november
  Nog te bepalen
Laatst bijgewerkt: maandag 08 april 2024: 21:39:05 +0200