Aquatropica Kortrijk

Aqua Links

Links

Welkom bij Aquatropica


Wat is Aquatropica?

In de Zuid-West-Vlaamse regio bestaat AQUATROPICA nu al 58 jaar (gesticht in 1966). Onze vereniging is een verzameling van aquarium- en vijverliefhebbers. Wij hebben dus aandacht voor die specialiteiten.
Elke laatste vrijdag van de maand komen wij samen en wordt tijd en ruimte voorzien zodat zowel de beginners als de gevorderden elkaar kunnen vinden.

Informatie delen in een sfeer van vriendschap
is het enige wat wij nastreven.

Het programma van elke maand wordt voornamelijk bepaald door de wensen van de leden. MAAR met de nodige aandacht voor elk wat wils en afwisselende onderwerpen. De onderwerpen hebben altijd IETS te maken met "water".
Op zo'n vergadering brengt een diareeks, een film, een spreker of gewoon een lid van Aquatropica zijn verhaal en/of zijn ervaringen met onze liefhebberij mee.

In 2016 stelt men eisen aan een liefhebber en terecht. In de eerste plaats is een grondige kennis van wat je te wachten staat noodzakelijk. Als liefhebber ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je dieren. Dat houdt in dat je behoorlijk geïnformeerd bent om vissen, lagere dieren, reptielen of amfibieën in optimale omstandigheden perfect te verzorgen. Als je je daar niet kan voor inzetten, dan blijf je daar best van af.

AQUATROPICA doet inspanningen om via voordrachten, boeken, cursussen en uitwisselingen met ervaren liefhebbers, iedereen een kans te geven om op een juiste manier te genieten van deze mooie hobby.

Zoals je wellicht weet, hebben wij een gratis maandblad voor onze leden. Je kan je ook nog op andere tijdschriften abonneren. Dat is bijna een "must" en wij doen daar een flinke tegemoetkoming in. Na enkele jaren wordt een goed tijdschrift een echt naslagwerk waarin alle onderwerpen aan bod komen. Ik denk vooral aan:

Wij hebben geen "clubwinkel" en verkopen niets.
Geen dieren of planten, geen materiaal of voedsel.

ERVARINGEN UITWISSELEN IN EEN SFEER VAN
VRIENDSCHAP STAAT HOOG IN ONS VAANDEL!

Ben je eenmaal lid, dan heb je gratis toegang tot onze bibliotheek en videotheek en ben je welkom op al onze activiteiten, gaande van souper, jaarlijkse clubreis, nieuwjaarsreceptie met quiz, bakbezoeken, beginnersavonden, activiteiten van de werkgroepen en nog zoveel meer.
Graag nodigen we je uit op één van onze volgende vergaderingen, want je kan natuurlijk best eerst even de sfeer opsnuiven voor je beslist of onze vereniging je wel aanspreekt.

Laatst bijgewerkt: zaterdag 06 januari 2024: 15:11:18 +0100