Aquatropica Kortrijk

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2023

 1. 24 november
  Dive around the world Peter den Duiker

  Jawel, hij is er weer, Peter den duiker, de allround globetrotter die al heel wat watertjes doorzwommen heeft, letterlijk toch. Deze keer brengt hij een compilatie van een deel van zijn duikreizen.

  Op Vlaamse bodem verkennen we de “De Gavers”, niet de wandeling er rond die we zo goed kennen, maar de onderwaterwereld die daar verbazingwekkend mooi kan zijn.
  We gaan op verkenning in Indonesië waaronder Bali en Sulawesi, de Malediven en de Rode zee. Met al zijn kleurenpracht zijn tropische riffen een echte uitdaging voor natuurfotografen. Zowel met macro- als breedbeeldfotografie en een beetje geduld kom je er aan je trekken. Goed uit je doppen kijken want soms zitten de diertjes op plaatsen waar je ze niet verwacht of is er sterke stroming die je als fotograaf uit evenwicht brengt. Of nog erger in een rotsspleet laat een grote bek vol tanden je schrikken.

  Niet zo weelderig, maar toch even rijk aan leven is de Costa Brava, de Middellandse Zee en dit is niet eens zover van bij ons. Het is geen makkie, het vergt veel oefening, ervaring en behendigheid om alles vast te leggen op de gevoelige plaat.

Laatst bijgewerkt: zondag 29 oktober 2023: 16:36:14 +0100