Aquatropica

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten 2017
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2017

 1. Zaterdag 19 augustus
  Clubbezoek aan Hasselt

  Al eens de Japanse tuin in Hasselt of één van de lokale aquariumwinkels bezocht? Hasselt heeft naast zijn zeer mooie Japanse tuin ook een paar interessante aquariumwinkels.

  We zullen eerst de Japanse tuin bezoeken om daarna onze schreden te richten naar Hustinx Aquaristiek.

  [Japanse tuin Hasselt]

  Voor de dames wordt er een alternatief programma voorzien. Hasselt is een leuke winkelstad, dus zij die het wensen kunnen naar wens shoppen.

  Na afloop gaan we de innerlijke mens gaan versterken in Wevelgem Café Passé.

  Indien er tijd over is gaan we eventueel nog het Hasselts Aquarium of de Siervisshow van onze zustervereniging Pristella-Schoten bezoeken.

  Praktische informatie:
  We vertrekken gezamenlijk om 08.15 uur aan Zaal Vanboven of om 08.30 uur aan de carpoolparking van Cowboy Henk (Roggelaan Kortrijk). Om het aantal auto’s zoveel als mogelijk te beperken stellen we voor om mee te rijden met een bestuurslid.

  Vanaf de Dussartparking is het ongeveer 800 m naar de Japanse Tuin en zo’n 700 m naar het centrum.
  Het bezoek aan het park duurt ongeveer 90 minuten. Daarna kunnen we op ons gemak de innerlijke mens versterken in het aangrenzende Kapermolenpark. Picknick zelf mee te brengen.
  Bij slecht weer kunnen we eventueel uitwijken naar het centrum.

  Als de ergste honger is gespijsd vertrekken we naar Hustinx. Dit is een wandeling van ongeveer 900 m.
  Voor mensen die eventueel van plan zijn vissen te kopen is het misschien wel handig om een isomodoos mee te brengen. Kwestie van de dieren niet al te veel bloot te stellen aan te hoge of lage temperaturen.

  Daarna worden we om 19.30 uur verwacht bij Café Passé (Wevelgem), waar we bij een eenvoudig avondmaal de dag kunnen afsluiten.

  De inkom van de Japanse Tuin wordt betaald door de club. De rest is voor eigen rekening.

  Let wel: niemand is verplicht om aan alle activiteiten mee te doen. Wil je enkel mee naar Hasselt, wil je enkel ‘s avonds komen of wil je beide, het is allemaal goed voor ons.

  Gelieve wel jouw keuze mee te delen aan het bestuur tegen ten laatste 6 augustus zodat we de nodige schikkingen kunnen treffen.
  Je kunt jouw keuze doorgeven via e-mail of via telefoon (zie colofon).

  Alle leden en echtgenotes zijn welkom op zaterdag 19 maart

 2. Vrijdag 25 augustus
  Malawicichliden
  Chris Demeulenaere (Skalaar Torhout)

  De meesten onder ons kennen wel Malawicichliden maar meestal beperkt zich dit tot "Die vissen met die mooie kleuren, die gele, die blauwe, die oranje". Wie echter Malawicichliden beter leert kennen zal bevestigen dat er heel wat meer achter die mooie kleurtjes zit.

  [Malawicichlide]

  In mijn voordracht wil ik het hebben over hun natuurlijk biotoop en het land waaraan ze hun naam te danken hebben. Ook de weinige regeltjes die men in acht moet nemen om problemen te voorkomen, worden uitgelegd.

  De oorsprong van variaties binnen eenzelfde soort en ook het boeiende gedrag komt aan bod. Aangevuld met de nodige visuele documentatie hoop ik dat deze voordracht u zult bekoren.

  Een algemene trend in de aquaristiek is dat Malawicichliden wat stiefmoederlijk behandeld worden als zijnde duur, moeilijk, agressief en aan de andere kant zo makkelijk te houden dat er zelfs mee gespot wordt. Als je de handel mag geloven is er hierdoor praktisch geen interesse meer.
  Niets is echter minder waar en een totaal onterechte veroordeling van de soort. Door onze ervaring durven wij zelf te beweren dat Malawi's eigenlijk ideale vissen zijn voor zowel een beginnend als een ervaren aquariaan en waar men zeer veel plezier kan aan beweren.

  Wanneer: vrijdag 25 augustus om 20.00 uur
  Waar:Deze vergadering gaat door in “Zaal Vanboven” Kortrijkstraat 138 a, Wevelgem
  De ingang is gelegen in het steegje tussen huisnummers 136 en 138.
  Zaal “Van Boven” is ook langs het wandelpad te bereiken aan de kant van de Kozakstraat waarlangs men kan parkeren.

  Alle aquarianen zijn welkom.

Bijeenkomsten 2017

 1. Vrijdag 27 oktober 2017

  Shiners: Filip Maes

 2. Vrijdag 14 november 2017

  Onderwaterfotografie: Dennis Vandermeersch

Laatst bijgewerkt: vrijdag 14 juli 2017: 10:12:40 +0200