Aquatropica Kortrijk

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten 2019
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2019

 1. Vrijdag 29 maart
  Het geheim van filtering: Geert Vandromme

  Over filters bestaan er talloze artikels en allen pakken ze de zuivering anders aan. Voor de liefhebbers is het vaak onmogelijk om uit te maken wat je nu nodig hebt, welke pompen je op uw filter plaats. Moet je nu beluchten in het filtercompartiment of net niet en moet mijn rietfilter van boven naar beneden lopen of net andersom? Iedere winkelier en fabrikant heeft er zijn theorie over zonder dat ze kunnen zeggen hoe het werkt.

  Tijdens de voordracht gaan we dieper in op wat er juist gebeurt met de afvalstoffen en wat hun restproducten zijn. Net die restproducten van de filtering kunnen we gebruiken of net missen in onze vijver. We kijken ook eens naar de snelheid van dit proces zodat we kunnen zien hoe groot de filter moet zijn en welke pomp we daar moeten op zetten en vooral hoeveel tijd we erin moeten steken?

  In de voordracht zal het zowel gaan over de zuivering van aquaria, vijvers als over een eigen afvalzuivering, met aandacht aan de opstart van de filtering en het onderhoud. Na de voordracht zou iedereen zelf in staat moeten zijn om zijn eigen filter samen te stellen en te zorgen dat het ook goed werkt en dit tegen een zo laag mogelijke energieprijs.

  Wanneer: Vrijdag 29 maart

  Waar: zaal Van Boven, >Kortrijkstraat 138a, Wevelgem
  . De ingang is gelegen in het steegje tussen huisnummers 136 en 138.

 2. vrijdag 26 april
  Nationale huiskeuring 2017

  Bekijken en bespreken deelnemers nationale huiskeuring 2017

 3. Vrijdag 31 mei
  Bekwaamheidsexamen
 4. Vrijdag 28 juni
  Vijverbezoek Geert Vandromme

  Onder voorbehoud

 5. Vrijdag 30 augustus

  Onderwerp nog te bepalen

 6. Vrijdag 27 september
  Levendbarende met spleetoogjes: Ronny Vannerom
Laatst bijgewerkt: zaterdag 09 maart 2019: 10:03:45 +0100