Aquatropica

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten 2017
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2017

 1. Vrijdag 27 oktober
  Shiners
  Filip Maes

  Shiners (een Nederlandse vertaling bestaat niet) is een algemene naam gegeven aan allerlei, meestal zilverachtige, Noord-Amerikaanse cypriniden. De shiners omvatten zeven geslachten, waarbij het geslacht Notropis (Oostelijke shiners) waarschijnlijk het best gekend is. Dit geslacht bestaat uit 90 soorten, waarvan er al enkele uitgestorven zijn. De meeste zijn te vinden in de oostelijke staten van de VS, zoals Alabama, Tennessee, Georgia, etc., maar ook in Centraal-Mexico.

  Het zijn zilverachtige vissen, maar dat betekent niet dat ze kleurloos zijn. Vele hebben werkelijk prachtige kleuren; denk maar aan de alom gekende regenboogwinde of rainbowshiner.

  [Notropis chrosomus]
  [Notropis chrosomus]

  De spreker van deze avond, Filip Maes, voorzitter van Zilverhaai Beringen, heeft zich toegelegd op het houden en kweken van Notropis chrosomusem, zoals de regenboogwinde officieel heet.

  De hoofdbrok van de bijeenkomst zal dan ook gaan over de regenboogwinde. Gezien de herkomst (Alabama, Georgia en zuidoostelijk Tennessee) is het een visje dat het ook goed doet in de vijver en zelfs kan overwinteren. Door zijn prachtige kleuren is het zeker een aanwinst voor de vijver.

  Daarnaast zal Filip ook nog enkele andere soorten belichten. Filip is ook een gedreven amateur-cineast, het zou me dus niet verwonderen dat we prachtige onderwateropnames van de shiners te zien zullen krijgen

  Kortom een niet te missen bijeenkomst waar zowel de vijver- als de aquariumliefhebber zijn gading zal vinden.
  Breng gerust een kennis mee.

  Wanneer vrijdag 27 oktober om 20.00 uur
  WaarZaal Vanboven” Kortrijkstraat 138 a, Wevelgem.
  De ingang is gelegen in het steegje tussen de huisnummers 136 en 138. Zaal “Van Boven” is ook langs het wandelpad te bereiken aan de kant van de Kozakstraat waarlangs men kan parkeren.

  Alle aquarianen zijn welkom.

Bijeenkomsten 2017

 1. Vrijdag 14 november 2017

  Onderwaterfotografie: Dennis Vandermeersch

Bijeenkomsten 2018

 1. Vrijdag 26 januari 2018

  Nieuwjaarsrecptie

 2. Vrijdag 23 februari 2018

  Vragen staat vrij

Laatst bijgewerkt: zaterdag 07 oktober 2017: 19:39:27 +0200