Aquatropica Kortrijk

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten 2019
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2019

 1. Vrijdag 30 augustus
  Zuid-Amerikaanse cichliden met gezelschap: Dirk Van Damme

  Deze reeks brengt naast een overzicht van de Zuid-Amerikaanse cichliden ook een opsomming van de vissen die men samen met de cichliden kan houden (en ook wat men best niet samenhoudt!).

  [zoetwaterrog]We bekijken eerst de kleinere soorten (Apistogramma's, Discrossus, Leatacara's), om dan over te gaan naar middelgrote soorten en de "reuzen". Als bijvissen komen zowel zalmpjes als meervallen, kopstaanders, roggen, enz ... aan bod, steeds ingedeeld bij de dwergjes, middenklasse en reuzen.

  Daarnaast krijgen we een aantal aquaria te zien die als biotoop in aanmerking komen om een Zuid-Amerikaans gezelschap in onder te brengen.

  Benevens het grote aantal en de verscheidenheid aan vissen die we "overlopen" kan deze lezing ook soelaas brengen voor mensen die overwegen om dergelijk aquarium eens te proberen (wat heus niet zo moeilijk is) alsook om bepaalde vooroordelen weg te werken, bvb dat men ofwel een "cichlidenbak" houdt ofwel een gezelschapsbak maar dan zonder cichliden.

  En, laatste genoemd, maar niet het minste, Zuid-Amerika herbergt voldoende verschillende soorten zodat het niet nodig is om een gezelschap te vormen met vissen uit alle continenten.

  Kortom een niet te missen lezing.

  Wanneer: vrijdag 30 augustus om 20.00 uur
  Waar: Zaal "Van Boven" Kortrijkstraat 138 a, 8560 Wevelgem
  De ingang van de zaal is gelegen in het steegje tussen huisnummers 136 en 138.

 2. Vrijdag 27 september
  Levendbarende met spleetoogjes: Ronny Vannerom
Laatst bijgewerkt: zaterdag 06 juli 2019: 09:52:44 +0200