Aquatropica Kortrijk

Aqua Links

Links

Vergaderingen Aquatropica


Maandelijkse bijeenkomsten

Algemene bijeenkomsten
(zoet-, zeewater, vijvers)
Iedereen is welkom op de bijeenkomsten

Iedere laatste vrijdag van de maand (juli en december uitgegezonderd) om 20 uur stipt is iedere liefhebber, zij het een zoet- of zeewateraquariaan, een natuurliefhebber of een vijverfanaat van harte welkom.

Gedurende maximaal 1 uur zal er één hoofdthema behandeld worden, daarna kan iedereen, al dan niet in groepjes, zijn eigen ding doen.

Ideeën, tips, problemen en voorstellen worden gezellig samen in aquatropica's vriendenkring geboren en opgelost.


Bijeenkomsten 2022

 1. 25 november
  Drie korte wateravonturen in woord en beeld: Gerrit Plovie

  Begin dit jaar maakte ik de ruiten van mijn rifaquarium van ruim 525 liter schoon toen ik plots een luchtbel in de siliconenkitrand opmerkte. Ik was niet onmiddellijk bezorgd maar informeerde mij toch bij de handelaar waar ik het aquarium kocht. Daar kreeg ik het antwoord: “Niet normaal, meldt het bij de invoerder en hou me op de hoogte”. Na wat mailverkeer stond er na een week een nieuw aquarium in mijn garage. Wat volgt is een “Hell of a job”.

  Tweede verhaal is een verhuis van 60-cm grote koi naar een zwemvijver van een sponsor, een hele karwei om die dieren te vangen en dan te vervoeren. Maar eens ter plaatse zwommen ze rustig met hun soortgenoten rond in het kristal heldere water.

  Derde avontuur speelt zich af op de paradijselijke atollen van de Malediven.
  Na 10 uur vliegen bereiken we Male, de hoofdstad van de Malediven, dan nog een vlucht van 45 min naar het zuidelijke gelegen Dhaalu atoll. Het paradijs op aarde. Zowel boven als onder water is het genieten van de tropische temperaturen en de natuur.

Laatst bijgewerkt: woensdag 02 november 2022: 23:06:03 +0100